Din trädgårdsarkitekt i Småland

Önskar ni hjälp med att skapa er drömträdgård?

Tillsammans kan vi utifrån era önskemål och ideér skapa en plats för er att trivas, koppla av och njuta i. En trädgård ska vara en plats för återhämtning och en plats du drömmer om att få vara i.

Låt oss skapa just den drömträdgården till er.

Smålandsträdgården hjälper trädgårdsägare i Växjö och Kalmar med omnejd, att utforma designen och formen för utemiljön. Vi erbjuder planering, design och växter och visualiserar er drömträdgård.

Med hjälp av nära, lokala samarbetspartners kan vi även erbjuda en helhetslösning på ert trädgårdsprojekt, från första skiss till färdigt resultat. En trädgård tar tid att växa fram och är en ekonomisk och emotionell investering för framtiden. Målet är att skapa en hållbar och funktionell trädgård, en plats att njuta på. Er drömträdgård!

Tjänster

 • Trädgårdsrådgivning

  Här kommer jag hem till er på ett hembesök och vi går igenom er trädgård tillsammans mellan 1-2 timmar. Tanken med besöket är att inspirera till nya ideér och tips för er trädgård och se möjligheter till förändring. Här får ni själva skriva ner råd och tips som jag ger er under besöket.

  Om ni i anslutning till besöket väljer att köpa något paket, så ingår trädgårdsbesöket i paketkostnaden.

  Pris: 2200 kr.

  Resor inom två mil från min utgångspunkt ingår i priset. Därefter tillkommer resekostnad på 50 kr/mil.

 • Trädgårdsritning

  Trädgårdsritning

  I detta paket ingår en ritning över er trädgård i skala. På ritningen kan bland annat altan, gångvägar, häckar och träd ritas in. Fokus läggs på former och struktur och utformningen av er trädgård. 

  I detta paket ingår inte en komplett växtlista eller planteringsanvisningar, men fyra karaktärsväxter presenteras som kan symbolisera stilen och känslan som vill skapas i er trädgård.

  Därefter väljer ni själva vilka fler växter som ska finnas i er trädgård. Vid val av detta paket rekommenderas det att man själv har en god kunskap om växter för att rätt växt ska planteras på rätt plats.

  Pris från 9 900 kr.

  Resor inom två mil från min utgångspunkt ingår i priset. Därefter tillkommer resekostnad på 50 kr/mil.

 • En del av er trädgård

  Är ni bara intresserade av att få hjälp av en del av trädgården rekommenderas detta paket. Det kan vara en rabatt som ska arrangeras, eller en framsida som ska rustas upp. Här fokuserar vi på den delen av trädgården som ska förändras eller förnyas och ni får en ritning just för den delen av trädgården. Det ingår även en växtlista och planteringsanvisning för denna del.

  Pris efter förfrågan.

 • Trädgårdspaketet

  I detta paket ingår trädgårdsrådgivning på plats i er trädgård. Trädgårdsritning i skala på er trädgård, både en illustrationsplan samt en markplaneringsplan som är mer en teknisk beskrivande ritning som är till god hjälp för anläggaren. Det ingår även växtlista för rekommenderade växter med tillhörande planteringsanvisningar samt ett idékollage med inspirerande bilder som framhäver stilen för er trädgård.

  Trädgårdsritningen kommer visa en utformning på exempelvis altan, gångar, placering av träd, häckar och eventuella planteringar. Det kommer även anges på ritningen vilken typ av markbeläggning som rekommenderas på trädgårdens hårdgjorda ytor.

  Växter och material presenteras med bilder och med text. Det finns även möjlighet att få hjälp med beställning av kommande växter med leverans hem till er. Då tillkommer dock en extra kostnad.

  Fri rådgivning under 6 månader ingår.

  Pris enligt offert.

  Resor inom två mil från min utgångspunkt ingår i priset. Därefter tillkommer resekostnad på 50 kr/mil.

 • Samarbeten

  Önskar ni få hjälp med att hitta anläggare för att färdigställa er trädgård? 

  Vi har skapat ett unikt samarbete för att anläggningsprocessen ska bli det bästa möjliga för er som kund. 

  Mina samarbetspartners för större trädgårdsprojekt i Växjö, är Sebbes Mark. Väljer ni Sebbes Mark som anläggare är jag som trädgårdsarkitekt med under hela anläggningsprocessen och har ett nära samarbete med anläggarna för att slutreslutatet på trädgården ska bli det bästa för er som kund!

  I Kalmar har vi skapat samma unika samarbetsupplägg med Mark och Fastighetesservice, för att skapa det bästa möjliga för er som kund!

  Vid lite mindre projekt samarbetar vi med JWs Pond & Garden där vi har samma unika samarbete under hela anläggningsprocessen.

  Vi erbjuder ett gemensamt besök i er trädgård efter ritningar är genomförda, och utefter vad som önskas, get pris efter offert.

  Länkar nedan på ovanstående samarbetspartners:

  Sebbes Mark AB – 12 Välj oss på Sebbes Mark! Pooler, Grundarbete, Schakt & Gräv, Snicker och Bygge, Hem & Trädgård, Snöröjning

  Mark & Fastighetsservice i Kalmar AB (markfastighetsservice.se)

  JWs pond&garden – Trädgårdstjänster i Växjö (business.site)

 • 3D-vyer

  Önskar ni få en förtydligande gestaltning av er trädgård, går det att ordna med 3D-vyer. Vi ritar då upp er trädgård i 3D som ger en förstärkt känsla hur den framtida trädgården kommer att se ut och även lättare få en gestaltning hur skuggor hamnar i trädgården.

  Pris enligt offert.

 • Bygglovshandlingar

  Önskar ni hjälp med ansökningar för bygglov?

  Även denna tjänst erbjuder vi, till de bygglov som behövs vid en anläggning av en trädgård, så som murar, plank eller bygglovsanmälningar som exempelvis till ett attefallshus.

  Pris enligt offert.

Inför mitt besök

Checklista

Inför vårt besök kommer jag ha skickat ut en checklista till er som består av ett antal frågor som är bra att ha funderat över inför vår träff.

Tomtkarta

För att kunna rita upp er trädgård behövs det även en situationsplan över tomten. och fastighetsbeteckning. Detta fixar du själv genom att beställa från din kommun eller kan jag hjälpa er.

Vem är jag?

Jag heter Hanna Rehnström och har valt att omskola mig från sjuksköterska till trädgårdsarkitekt. Mitt stora intresse är trädgård och jag har oftast nya ideér och projekt på gång hemma i vårt hus på Högstorp i Växjö, där jag bor med min man och tre söner.

Jag älskar processen från idé till färdigt resultat och det är själva vägen dit som är den inspirerande biten. Därför tycker jag det är extra roligt att nu få jobba som trädgårdsarkitekt, då jag nu i stället får möjlighet att bli delaktig i era projekt, till att skapa just er drömträdgård.

Skicka ett mail eller ring så bokar vi upp en träff! Jag ser fram emot att träffa er! 

Kontakt

Som kund står du i fokus under designens gång och tillsammans med duktiga lokala samarbetspartners kan vi skapa just er drömträdgård, från en idéskiss på papper till ett färdigställt resultat.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer jag till dig så fort jag kan. Du kan även nå mig via e-post och telefon